0
NORMAL SİSTEM OYNAMAK NASIL OLUR
İddaa bayilerinde kağıt kupona işaretlediğiniz gibi öncelikle maçların oranlarına tıklayıp maçlarınız seçin. Şimdi bu maçlardan (toplam maç sayısından daha az sayıda olmak şartıyla) farklı şekillerde kuponlar yaratacağız.

Size küçük bir formül. Normal sistem oynarken, kupona eklediğiniz maç sayısından TERS BİTMESİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ (yani HATA YAPMA HAKKINIZ OLAN) maçların sayısını çıkartın.

ÖRNEK
9 maçı kupona ekledik. Bu 9 adet maç MBS sayılarına göre 1 ile 4 adet arasında gruplanmak zorundadır. Seçtiğimiz maçların MBS3 ve MBS4 olduğunu düşünelim. Bu durumda bu maçlar en az 4lü gruplara ayrılabilir. Bu da sistem4'ten başlayacak demektir. Şimdi 9 adet maçı çeşitli sistemlerde oynayalım.

SİSTEM 4 oynamak = Bu 9 maçı 4'lü olarak ve birbirinden farklı 126 şekilde dizmek demektir.. YANİ 4 MAÇLI demek. 126 adet farklı kupon yapar. 126 TL olur.

SİSTEM 5 oynamak = Bu 9 maçı 5'li olarak ve birbirinden farklı 126 şekilde dizmek demektir.. YANİ 5 MAÇLI demek. 126 adet farklı kupon yapar. 126 TL olur.

SİSTEM 6 oynamak = Bu 9 maçı 6'lı olarak ve birbirinden farklı 84 şekilde dizmek demektir.. YANİ 6 MAÇLI demek. 84 adet farklı kupon yapar. 84 TL olur.

SİSTEM 7 oynamak = Bu 9 maçı 7'li olarak ve birbirinden farklı 36 şekilde dizmek demektir.. YANİ 7 MAÇLI demek. 36 adet farklı kupon yapar. 36 TL olur.

SİSTEM 8 oynamak = Bu 9 maçı 8'li olarak ve birbirinden farklı 9 şekilde dizmek demektir.. YANİ 8 MAÇLI demek. 9 adet farklı kupon yapar. 9 TL olur.

Görüldüğü gibi bu işlem biraz masraflı oluyor. Burada kural oluşturduğunu kuponların içinden hangilerini tutturursanız sadece onların parasını alırsınız. İşte burada sürekli yapılan bir yanlış anlaşılma var. Diyelim ki bu 9 maçı SİSTEM4 (4 maçlı) oynadınız ve en az 4 maçı bildiniz.. Bu durumda sadece bu 4 maçın ORANLARININ ÇARPIMINI ALIRSINIZ SADECE. Kuponun hepsini değil. SİSTEM4 (4 maçlı) oynayıp 5 maç bilirseniz eğer, o zaman 4'lü gruplarınızdan kazananların sayısı artar. 6 tane bilirseniz daha da artar. Sistem olayı gerçek anlamında KUPONA YATIRILAN PARAYI KURTARMA yöntemi olarak kullanılmalıdır. Ama şansınıza tutturduğunuz oranlar yüksek olursa kazanacağınız para da KUPON BEDELİNDEN YÜKSEK OLUR. Tek maçtan yatmaktansa sistem oynayın yatmayın dedikleri de budur.

Şimdi aynı örneği BANKO yaparak inceleyelim.

BANKO ne demektir?: Uygulanması açısından bakılınca "Kaybetmesi durumunda KUPONU TAMAMEN BOZAN maç" demektir. Bankoların kesinlikle tutması şarttır. Bu şartın karşılığında size de bazı avantajlar veriliyor. Örneklerde kupon masrafının azaldığını göreceksiniz. Yine 9 maç seçerek devam edelim. Seçilecek banko maç adedine göre hesaplamalar değişecektir. Biz 3 BANKO ile örneği inceleyeceğiz..

BANKOLU SİSTEM OYNAMAK NASIL OLUR
Size küçük bir BANKO formülü. Bankolu sistem oynarken, banko maçlarınızın yanına kaç maç daha bilmek istiyorsanız o sayı SİSTEM oluyor bu sefer.

ÖRNEK
9 maçı kupona ekledik. 3 maç BANKO olsun. Bu 9 maç MBS sayılarına göre 1 ile 4 adet arasında gruplanmak zorundadır. Seçtiğimiz maçların MBS3 ve MBS4 olduğunu düşünelim. Bu durumda bu maçlar en az 4lü gruplara ayrılabilir. Şimdi 9 adet maçı 3 bankolu olarak çeşitli BANKO sistemlerde oynayalım.

BANKO SİSTEM 0 oynamak = 3 banko maçın yanına herhangi bir maç eklemeksizin, 3 bankodan oluşan tek kupon yapabilmek demek. (MBS3 olan maçlar için 3 banko, MBS4 olan maçlar içinse en az 4 banko seçilmelidir.)

BANKO SİSTEM 1 oynamak = 3 banko maçın yanına 1 tane ekleyip 4'lü olarak dizmek demektir. YANİ 4 MAÇLI demek.

BANKO SİSTEM 2 oynamak = 3 banko maçın yanına 2 tane ekleyip 5'li olarak dizmek demektir. YANİ 5 MAÇLI demek.

BANKO SİSTEM 3 oynamak = 3 banko maçın yanına 3 tane ekleyip 6'lı olarak dizmek demektir. YANİ 6 MAÇLI demek.

Yorum Gönder

 
Top